Make your own free website on Tripod.com
HippocraKos
Overige informatie

Home

Excursies
Het uitgaan op Kos
Kroegentocht 2001
Discotheken, barretjes en restaurantjes.
Foto's bij het appartement Jasmine
Info en uitzichten vanuit het appartement Jasmine
Informatie over het strand
Foto's op het strand
Dagje Bodrum (Turkije).
Overige informatie
sign my guest book here

Er is nog veel bewaard van de ongerepte natuur op Kos. Dit merkt men vooral bij een bezoek aan de schilderachtige kleine dorpjes van het eiland : Asfendiou, Kardamena, Pili, Marmari en Mastichari.

Het AsklepionOp het eiland Kos legde Hippocrates voor de eerste keer de welbekende eed af, die nu nog door geneesheren wordt gebruikt. In zijn voetsporen kan men het belangrijkste monument op Kos bezoeken : het Asklepion, waar u de opgravingen van het allereerste ziekenhuis kan zien.

Het eiland werd in de loop der tijden door verschillende overheersers bezet, wat nog te zien is in de gevarieerde bouwstijl op Kos. De hoofdstad Kos biedt hiernaast nog andere verscheidenheid. In het mooie vissershaventje vind je een waaier aan restaurants, terrasjes en tavernes. Tevens zijn er kleine winkeltjes en souvenirshops in overvloed. Kardamina is kleiner maar is zeker niet minder gezellig. In Marmari vindt de bezoeker prachtige stranden, zoals ook in het dorpje Mastichari.

Natuur : in het noordoosten bevindt zich een vlakke en vruchtbare streek met weilanden en akkers. In het zuiden het Dikeosgebergte.
Monumenten : breng zeker een bezoek aan het Asklepion, de medische school van Hippokrates en de Romeinse opgravingen in de stad Kos.