Make your own free website on Tripod.com
HippocraKos
Excursies

Home

Excursies
Het uitgaan op Kos
Kroegentocht 2001
Discotheken, barretjes en restaurantjes.
Foto's bij het appartement Jasmine
Info en uitzichten vanuit het appartement Jasmine
Informatie over het strand
Foto's op het strand
Dagje Bodrum (Turkije).
Overige informatie
sign my guest book here

Er zijn in Kos ongeveer 6 georganiseerde excursies te doen. Natuurlijk kun je andere eilanden bezoeken. Iedere dag vertrekken er uit Kos-stad boten naar b.v. Kalimnos, Karpathos, Leros en Turkije.

In groepsverband zijn er o.a. de volgende excursies:

Vulkaan
De vulkaan bezoeken op het eiland Nissyros. Als je nog nooit een vulkaan gezien hebt dan is het wel apart om te zien. Het is een gigantisch groot gat, waar je in kunt lopen. In de vulkaan ruikt het echt naar Zwavel (ofwel eieren!)
De bodem is er erg heet. Je voelt de hete dampen tegen je benen aan. Alhoewel je met gymschoenen  niet zo veel merkt van de hitte, tenzij je dunne zolen onder je schoenen hebt. Ook bij deze cursus inbegrepen is een bezoek aan een kerk in Nissyros. Die bereik je door 128 treden omhoog te gaan. Het woord kerk is echter overdreven, het gaat om een kerkje   van 1 bij 2.

Jeep Jafari
Op Kos kun je meedoen aan een Jeepsafari.
Je gaat dan met een groep achter elkaar rijdende Jeeps door Kos. Ook op de onverharde wegen. Het gaat er af en toe redelijk ruw aan toe, maar je ziet bijna alles van het eiland, en dan met name de plaatsen waar je alleen zomaar niet komt, waarvan je het bestaan zelfs niet kent.

Griekse avond
Wil je Grieks eten en met Grieken communiceren, alsook
Grieks dansen, dan moet je naar zo'n Griekse avond gaan. Je gaat met een groep toeristen naar een bepaalde bar, waar veel Grieken komen. Hier is Live muziek aanwezig. Er wordt veel gelachen, gegeten en gedronken. Of dit de moeite waard is moet je zelf beoordelen.

Sponzeneiland
Op het sponzeneiland zie je twee dingen veel: toeristen en sponzen.Dit eiland trekt veel toeristen vanwege de mooie zandstranden, rustige wandelpaden en grotten. In de plaats Kalimnos vind je genoeg sponzenwinkeltjes en drogerijen. De sponzen zijn wel prijzig. Je betaald snel een paar honderd gulden voor de goede sponzen. Eilandentoer In groepsverband met een rustig tempo het eiland verkennen. 
Verder valt over deze excursie weinig te zeggen omdat ik de toer niet meegemaakt heb.